Loading...
Energetische behandeling 2017-08-10T14:05:45+00:00

Energetische behandeling

In een druk leven is het makkelijk om jezelf te vergeten. Het kan zijn dat je jezelf daardoor uitgeput en lusteloos gaat voelen, of je hebt juist een heel opgejaagd gevoel. Het kan voelen alsof je steeds achter de feiten aanrent.

Ieder mens heeft een soort kern. Een niet tastbaar deel in je wat je al had toen je een baby was en wat je ook in je hebt als je 80 bent. Dit is een deel dat altijd aanwezig is geweest en er ook altijd zal zijn, ongeacht wat je doet, denkt en bezit. Deze kern kun je wel voelen, maar meestal niet met woorden beschrijven. Gedurende je leven kunnen bepaalde gedachten, opvattingen, overtuigingen of verwachtingen je in de weg staan deze kern te voelen. Dan kan het voelen alsof je jezelf kwijt bent. Als dat gebeurt kun je lichamelijke klachten krijgen of niet lekker in je vel zitten. Bij een energetische behandeling is de intentie de belemmeringen los te laten die je in de weg staan te zijn wie je diep van binnen bent.

Door ons lichaam lopen energiebanen en om ons lichaam bevindt zich een energieveld. Tijdens een energetische behandeling lig je op een behandeltafel. Eerst leg ik mijn handen op je rug, hoofd of voeten om contact met je te maken. Doormiddel van voelen help ik je verbinding te maken met jezelf en de omgeving. Met mijn handen op of boven je lichaam ga ik daarna voelen of er blokkades zijn waar de energie niet goed door kan stromen. Zulke blokkades kun je soms zelf herkennen in de vorm van lichamelijke pijn.

Enkele voorbeelden:

 • Hoofdpijn,
 • Pijn in armen of handen,
 • Benauwdheid,
 • Nekpijn en schouderklachten,
 • Duizeligheid,
 • Buikklachten (buikpijn, obstipatie, diarree, maagzuur of gespannen gevoel bij de maag, braken)
 • Knieklachten,

Soms uiten deze blokkades zich (nog) niet in fysieke klachten, maar in een andere vorm.

Enkele uitingen van energetische blokkades kunnen zijn:

 • Gebrek aan vertrouwen in jezelf,
 • Moeite met het realiseren van je droom of doel,
 • Niet weten wat je wilt,
 • Moeite met loslaten en ontspannen,
 • Lusteloosheid,
 • Stress of gejaagdheid,
 • Gevoel van minderwaardigheid,
 • Perfectionisme,

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van diverse methoden (Haptonomie, energetische (hoofd)massage, Cranio sacraal en Reiki) om je te helpen deze blokkades los te laten met als doel je energiebalans te herstellen.

Testimonials

“Na één consult was de chronische kramp en pijn in mijn gezicht weg. Dat is echt niet te geloven na zo’n 25 jaar van miserie. Na nog een paar behandelingen ben ik gestopt met medicijnen en met botoxinjecties. De kramp bleef en blijft weg. Er zijn nog restklachten en die gaan moeilijker weg maar ik ben van 40% naar 80% gegaan in het functioneren van elke dag. Omdat ik niet ‘gegoogel’d wil worden typ ik niet mijn naam maar mag ieder die meer informatie wil mij bellen op 06-53405959″

“Lange tijd ben ik op zoek geweest naar een manier om innerlijke rust te krijgen en meer inzicht in mijzelf. Dankzij de consulten van Ilse heb ik meer energie gekregen, zijn klachten verdwenen en sta ik weer open om nieuwe wegen in te slaan.”
– Sandra v.d. B / Salesmanager

Tijdens een behandeling kun je allerlei sensaties opmerken. Je kunt warmte of kou voelen, tintelingen, stroming of andere sensaties. Vaak kom je in een fase die tussen slapen en wakker zijn in ligt. Met name deze fase wordt als zeer ontspannend ervaren.

Na afloop is er ruimte om je ervaringen te delen.

Na de behandeling voelt het alsof je gereset bent. Afhankelijk van de behandeling kun je een heel ontspannen of juist een energiek gevoel hebben. Dit gevoel houdt meestal een paar dagen aan. In de periode erna kun je veranderingen gaan opmerken. Belemmeringen gaan verdwijnen in de periode na de sessie. Dit kan pijn zijn, maar ook emoties, angsten of overtuigingen. Je zit lekkerder in je vel en staat meer ontspannen in het leven.

“Door Ilse haar behandelingen krijg ik veel meer rust in mijn hoofd. Ilse geeft altijd de juiste tips/ adviezen waar ik weer mee verder kan, zodat ik elke keer weer een stapje dichter bij mezelf kom. Ook de diversiteit van de behandelingen ervaar ik als zeer prettig.”
– L. De Rooij

“Voor proefwerken die in moeilijk vind ben ik altijd heel zenuwachtig, na een consult wordt dat een stuk minder, waardoor ik me beter kan concentreren en de proefwerken me beter afgaan.”
– Anoniem 4vwo

Note: Deze energetische behandelingen kunnen een aanvulling op, maar geen vervanging van medische behandelingen zijn.

“Ik geloofde niet dat mijn nekklachten ooit nog zouden verdwijnen, maar na 4 consulten heb ik er geen last meer van gehad.”
– A. de Bresser

“Het woord ‘rustmanagement’ geeft het al aan, een uur op de behandeltafel bij Ilse geeft me meer dan rust, hoe ze het doet begrijp ik niet altijd, maar het werkt fantastisch. Het enige wat ik je kan vertellen is dat mijn nek en rug spieren reageren op de kracht van haar handen en mijn hele (onder)bewustzijn zich overgeeft aan haar gave om weer orde te brengen in de opgebouwde spanning en vermoeidheid, wat dwingt tot overgave en rust. Door de combinatie van behandelingen krijg ik meer inzicht in wat er in mijn lichaam en geest gaande is en leert ze me daarmee om te gaan op een prettige manier.”
– Imca van de Weem, fotograaf

“Na jaren veel te veel van mezelf gevraagd te hebben (hoge doelen stellen, altijd maar doorgaan en te weinig ontspanning), was ik op een dag helemaal op. M’n lijf en geest waren uitgeput. Na een periode van verschillende therapieën en veel rust, voelde ik me weer een stuk beter. Maar m’n energieniveau bleef laag. Een vriendin gaf mij de tip om een afspraak te maken bij Ilse Heesterbeek.
Bij Ilse voelde ik me meteen op m’n gemak. Ze nam alle tijd en benaderde mij heel ontspannen. De ruimte die ze destijds huurde had ze netjes ingericht en er klonk een rustig muziekje op de achtergrond. Het verbaasde me dat een paar consulten zo ontzettend veel kunnen opleveren. Het eerste consult zorgde ervoor dat er veel los kwam. De behandelingen erna zorgden ervoor dat ik meer energie kreeg en lichter in het leven kon gaan staan. Het heeft mij erg goed gedaan.”
– Lerares basisonderwijs

Meer weten? Neem contact op.