Meer energie krijgen

Voel je je moe en futloos? Slapen kan helpen, maar is niet altijd de oplossing. Zo kun je meer energie krijgen door de dag heen:

  • Drink voldoende water. Voor een volwassene is dat ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag.
  • Zorg voor genoeg beweging.
  • Ga naar buiten. Een half uur in de buitenlucht werkt verkwikkend. (Ook als je met een paraplu in de regen loopt ;-))
  • Schijnt de zon? Pak je moment en ga naar buiten. Neem desnoods je laptop mee. Zonlicht draagt namelijk bij aan een energiek gevoel.
  • Gezonde voeding. Eet voldoende groente, fruit, noten en zaden. Ze zitten boordevol voedingsstoffen die je meer energie geven.
  • Neem rust. Ben je fysiek bezig? Ga dan af en toe even zitten. Ben je veel aan het denken? Zorg dan dat je je gedachten af en toe rust geeft.

Minder denken, meer energie

Veel denken kan erg vermoeiend zijn. Gaan je gedachten maar door en voel je je moe? Probeer de volgende 2 tips eens.

https://youtu.be/WwNhDfwRD_Q

Meer energie krijgen met Mindfulness

  1. Vertragen. Dingen wat sneller doen kan tijd besparen. Maar als je te snel gaat, gaat het je tijd kosten. Je maakt makkelijker een fout of vergeet iets. Als je druk bent is het vaak lastiger om het overzicht te houden. Door te vertragen ontstaat er rust in je hoofd en je lichaam. Door wat langzamer te gaan lopen, wat trager te bewegen en rustiger te praten komt er weer meer helderheid. Een stuk relaxter en de kans is groot dat je nog sneller klaar bent dan in de haastmodus.
  2. Benoemen wat je doet. Ben je iets aan het doen en over hele andere dingen na aan het denken? Dat kan veel energie kosten. En het kan resulteren in onhandig of verstrooid gedrag. Je kunt eenvoudig je denken en handelen synchroon laten lopen door te benoemen wat je doet. Zeg (in jezelf) wat je aan het doen bent: “Lopen, lopen, lopen, kastdeur openen, glas pakken, kastdeur sluiten, lopen, kraan openen, glas vullen, etc.” Het voelt misschien een beetje gek, maar ik vind het een hele makkelijke en snelle manier om je beter te kunnen concentreren.

Vermoeid doordat je niet dat doet waar je energie van krijgt

Je kunt moe worden van de dingen die je doet. Maar je kunt ook moe worden doordat je niet de dingen doet waar jij energie van krijgt. Maak eens een lijst met dingen die je energie kosten en de dingen waar je energie van krijgt. Hoe is de balans in jouw dagelijkse leven? Wil je hier hulp bij? Maak dan een afspraak voor een consult of e-consult.

Medische oorzaak

Helpt dit allemaal niet? Je vermoeidheid zou ook een medische oorzaak kunnen hebben. Ga eens bij je huisarts langs om je klachten te bespreken.

Hopelijk voel je je snel weer fit en energiek!

Meer energie krijgen