Retraite bij Les Cabanes de Rensiwez

In het hart van het Belgische natuurreservaat Deux Ourthes ligt een prachtig gerenoveerde watermolen. De sfeer is stoer, sober en elegant. In het midden van de molen wentelt een trap omhoog langs een eik. Een grote open haard verwarmd het hele gebouw. En vanuit de zithoek kijk je uit op de rivier en het molenrad. Tijdens een wandeling adem je de frisse boslucht van de Ardennen. De perfecte uitvalbasis voor deze bijzondere retraite bij Les Cabanes de Rensiwez.

Je verblijf tijdens de retraite

In de molen bevinden zich 6 unieke suites. De suites zijn allemaal uitgerust met:

  • Een 2-persoonsbed
  • Badkamer incl. badhanddoeken en badjas
  • Bad
  • Keuken
  • Zithoek
  • Houtkachel of pelletkachel
  • Elektrische verwarming

De Suites

1) Suite Arduinna

In de keuken van Suite Arduinna staat een authentiek houtfornuis. Het oude meubilair, dat opnieuw werd ingericht, verbergt alle elementen die nodig zijn voor een moderne keuken.
De slaapkamer komt uit op een groot balkon met uitzicht op de rivier, een groot bad, gehouwen uit een blok steen, staat langs de muur van de suite.
De kleine zithoek en het bed (140cm) kijken beide uit op de kachel. Een kleine badkamer van cederhouten dakspanen en blauwe hardsteen is weggestopt in een hoek.
Arduinna is de Keltische godin van de jacht en de bossen, beschermster van de Ardense bossen.

2) Suite Luella

Suite Luella bevindt zich onder het dak op de eerste verdieping van de molen. Het bed en de badkamer zijn ontworpen als twee alkoven, de ene open naar de andere. De kleine zithoek met houtkachel bevindt zich aan het voeteneinde van het bed (140cm). Het bad is genesteld in een kleine rode nis verlicht door kaarslicht.
De keuken komt uit op een geheim, groen terras met een prachtig uitzicht op de vallei, maar nergens zichtbaar. Het terras biedt ook een eethoek en een Noors bad om een moment van ontspanning te genieten.

Luella is de hemelse godin in de Keltische kosmologie.

3) Suite Danaé

De suite Danaé is volledig bekleed met oud, zonverbrand hout en heeft een groot bed (180cm) dat uitzicht geeft op de badkamer met blauwstenen douche aan de ene kant, en op de open haard, de kleine zithoek en de houten badkuip aan de andere kant. In de hoek van de suite bevindt zich een keuken die uitkomt op het terras.
Het terras bestaat uit twee delen: het eerste is aan het zicht onttrokken en herbergt een groot Noors bad, het tweede is een groot L-vormig balkon met uitzicht op de rivier en de vallei. Het is toegankelijk via twee kleine geheime deuren aan weerszijden van het Noorse bad.

Dana of Danaé is de moedergodin van de aarde en het leven.

4) Suite Mélusine

Als een nest open naar de sterren, biedt deze suite een bed toegankelijk via een kleine ladder, geplaatst onder een groot glazen dak dat in zijn geheel geopend kan worden. Je kunt er dus voor kiezen om onder de sterrenhemel te slapen terwijl je comfortabel in je kamer geïnstalleerd bent. Als het glazen dak opengaat, wordt de suite een grote openluchtkamer.

Aan het voeteneinde van het bed (140cm) bevindt zich een groot houten bad, een kachel en een kleine, gezellige zithoek. Een kitchenette bevindt zich in de hoek van de kamer.
De slaapkamer is toegankelijk via een kleine kleedkamer op de benedenverdieping. Dit geeft toegang tot de badkamer met een douche in blauwe steen.

Mélusine is de fee van het licht.

5) Suite Mahé

De Mahé Suite is een uitnodiging om terug in de tijd te reizen met ruwe materialen en opnieuw bezichtigde antieke meubelen. Het majestueuze hemelbed (160cm) kijkt uit op de open haard. Een grote houten badkuip, genesteld in de alkoof van de woonkamer, biedt de mogelijkheid om te genieten van een bad bij het haardvuur. De woonkamer heeft een landelijk uitzicht op de rivier.
Een ongewone keuken nodigt je uit, in een intieme en gezellige sfeer, om thee te drinken in een kast en de afwas te doen in een voederbak :).
De Mahé Suite, toegankelijk via een eigen voordeur, geeft de voorkeur aan het intieme en onafhankelijke karakter van de rest van de Molen en biedt een klein privéterras omringd door groen.

Mahé is de godin van de lente en vruchtbaarheid.

6) Suite Aglaé

De Aglaé Suite is een uniek universum. Alles is ontworpen met elegantie en originaliteit: een enorm stenen bad, een groot open alkoofbed (160cm) voor het vuur, een grote woonkamer genesteld in een gezellig en lumineus boograam met een prachtig uitzicht op de rivier, een douche gemaakt van mortex en cederhout, een ruime keuken die uitkomt op het terras…
Een ideale suite voor een heerlijk verblijf.

Aglaia is de godin van de schoonheid en de menselijke creativiteit.

De suite tijdens jouw retraite bij les Cabanes de Rensiwez

De suites zijn stuk voor stuk uniek en prachtig. In welke suite zou jij het liefst verblijven tijdens de retraite? Geef het aan me door, dan reserveer ik deze voor jou.

Suite Danaé heeft een groot bed (180cm) en is daardoor het meest geschikt voor als je samen met een vriendin naar de retraite komt.

In de molen zijn 6 suites. Tijdens de retraite is er plaats voor maximaal 12 deelnemers. Is de molen vol? Dan mag je verblijven in een van de cabanes rondom de molen.

Reserveren

Zin om tot rust te komen tijdens de retraite bij Les Cabanes de Rensiwez? Lees hier meer over de inhoud en hoe je kunt reserveren. Of neem contact op via info@ilseheesterbeek.nl