Massage in Breda

Voor een professionele massage kun je in Breda op verschillende plaatsen terecht. Maar hoe kies je de massage die het beste bij je past?

1. Waarom wil je een massage?

Ten eerste is het zinvol je doel helder te maken. Wat wil je bereiken met de massage?

Heb je overbelaste spieren met een duidelijk oorzaak? Dan wil je waarschijnlijk een massage omdat je pijnlijke spieren hebt door bijvoorbeeld sport of intensieve fysieke arbeid. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een sportmasseur. Ook bij de fysiotherapeut ben je hiervoor op het juiste adres.

Heb je juist een overbelast zenuwstelsel? Dan ervaar je waarschijnlijk verschillende lichamelijke klachten en een algeheel gevoel van spanning en onrust. Een overbelast zenuwstelstel kan ontstaan door langdurige blootstelling aan stress of te weinig ontspanning. Het is aan te raden om in dit geval op zoek te gaan naar een masseur met bijvoorbeeld een psychologie of haptonomie achtergrond.

Heb je geen duidelijke klachten en wil je vooral ontspannen? Dan zijn er tal van mogelijkheden tussen die twee uitersten in. Zo heb je hotstone massage met warme stenen, ontspanningsmassage, lomi lomi massage, shiatsumassage, thaise massage, energetische massage, Ayurvedische massage, zwangerschapsmassage, voetreflexmassage en nog veel meer varianten.

2. Welke masseur?

Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste masseur, is dat jij je prettig voelt bij deze man of vrouw. Bekijk foto’s en filmpje op de website, (video)bel voor het maken van een afspraak of vraag of je vooraf kort even kunt kennismaken in de praktijk. Om te kunnen ontspannen tijdens een massage is het essentieel dat je je veilig en comfortabel voelt bij de masseur.

3. Geniet optimaal van je massage in Breda

Om van je massage optimaal te genieten, mag je je wensen uitspreken. Een masseur vindt het vaak alleen maar prettig als je aangeeft dat hij/zij bijvoorbeeld meer of minder kracht mag gebruiken. Geef aan wat je klachten zijn. Stel vragen als dingen onduidelijk zijn en laat het vooral weten als je iets niet prettig vindt. Een goede masseur luistert naar jou en stemt de massage af op jou behoefte.

Wist je dat je ook zelf je pijnlijke spieren kunt masseren? Lees hier hoe je spierspanning vermindert met een tennisbal.