Ochtend meditatie

Mediteren kan op elk moment van de dag. Het beste pas je je meditatie aan aan het moment van de dag. Het is prettig als je van een ochtend meditatie helder en alert wordt, maar ’s avonds wil je juist ontspannen en slaperig worden.

Verschillende ochtend meditaties

Er zijn heel veel verschillende meditaties geschikt voor de ochtend. Enkele meditaties die geschikt zijn voor direct na het opstaan.

  • Ademhaling tellen: Een meditatie waarbij je je uitademing telt. Als je de tel kwijt raakt, of je bent bij 10, begin je opnieuw met tellen.
  • Buikademhaling: Leg je handen op je buik en richt je op het rijzen en dalen van je buik bij je in- en uitademing. Let er op dat je buik mag opbollen bij het inademen en terugveert bij het uitademen.
  • Mindful douchen: Neem je ochtenddouche als moment om jezelf vrij te geven van gedachten. Voel het water op je huid, ruik je doucheschuim: Ervaar je douchemoment.
  • Derde oog meditatie: Richt je aandacht op een punt tussen je wenkbrauwen. Komt er een gedachte? Breng je aandacht dan weer terug.
  • Bewustzijnsmeditatie

Bewustzijnsmeditatie

In deze meditatie ga je bewust zijn. Je aandacht richt je op bewustzijn. Benieuwd hoe je dat doet? Ga op je meditatiekussen zitten of op een stoel, sluit je ogen en luister naar onderstaande meditatie.

Ochtend meditatie als ochtendritueel

Een ochtend meditatie vind ik een erg prettige manier om de dag te beginnen. Als je dagelijks wilt mediteren, is het prettig om een vast moment te kiezen. Het wordt dan een stuk makkelijker om meditatie een vast onderdeel van je dag te maken.

Meer leren over mediteren en Mindfulness?

Wil je graag meer leren over mediteren of Mindfulness? Informeer dan naar de zakelijke en particuliere workshops en trainingen van RustManagement.

Ochtend meditatie