Retraite

Rust brengt je terug bij wie je in essentie bent.

Behoefte aan rust, opladen en meer energie? Retraite of retreat betekent terugtrekken of afzonderen. Vrij vertaald is het een manier om afstand te nemen van het dagelijkse drukke leven. In een maatschappij waar we vooral waardering krijgen voor wat we doen en wat we presteren, is zo’n retraite of retreat een verademing. Want hoe houd je al die ballen in de lucht, zonder jezelf daarbij te verliezen?

In deze retraite zijn de juiste omstandigheden en faciliteiten om terug te keren naar jouw essentie. Om te worden wie je bent. Tijdens deze 4 dagen mag je gaan uitrusten en opladen. Ontdek waar je energie van krijgt en wat jij nodig hebt om optimaal te functioneren. Met denken, plannen en beredeneren ben je vast al bekend, maar heb je ook je innerlijke wijsheid al ontdekt?

Suite retreat

Hoe ziet de retraite er uit?

Je verblijft in 1 van de suites omgeven door bos. Deze suites bestaan voornamelijk uit hout, steen en organische vormen. De suites beschikken over een eigen badkamer, een keukentje en zijn de ideale basis om hier comfortabel met jezelf te zijn.

De suites zijn allemaal net even anders. Lees hier meer over de suites.

De suites grenzen aan de centrale ruimte, met een eikenboom als middelpunt. Drie keer per dag kun je hier genieten van een lekkere voedzame maaltijd. Iedere ochtend is er voor het ontbijt de mogelijkheid om te starten met meditatie en/of yoga.

Dagelijks is er een programma wat je ondersteunt om tot jezelf te komen:

 • Het aanbod draagt er aan bij je innerlijke rust en zelfvertrouwen te vergroten.
 • Het helpt je inzicht te krijgen in je drijfveren en dat wat je kracht en energie geeft.
 • Het ondersteunt bij het verhelderen van je wensen en doelen en biedt inzicht in belemmerde overtuigingen en patronen.
 • Je ontdekt je innerlijke kompas en hoe je dit in je dagelijks leven kunt gebruiken om richting te geven aan jouw leven, zodat je een leven kunt leven dat je energie en voldoening geeft.

Aan het einde van de dag komen we met elkaar samen. De stilte helpt te verbinden, (zelf)compassie om te helen en ieders innerlijke wijsheid om te delen. Lees hier het uitgebreide programma

Tijdens deze 4-daagse retraite is er voldoende tijd om alleen te zijn. Je kunt bij het haardvuur zitten, wandelen, lezen, schrijven, een bad nemen, of op een andere manier invulling geven aan wat jij nodig hebt. Buiten het programma om is er de mogelijkheid voor extra of aanvullende sessies indien daar behoefte aan is.

Iedere dag is er een lekker ontbijt, een lunch en een heerlijk diner.

Tot rust komen Ardennen

Wie gaat er mee op retraite?

Deze retraite is speciaal voor vrouwen. Tijdens dit weekend zijn er minimaal 6 en maximaal 12 vrouwen aanwezig die ondernemer zijn, in een leidinggevende positie werkzaam zijn, of een specialistische functie hebben die het nodige denkwerk vereist. Deze retraite is vooral voor hen die goed zijn in denken en op zoek zijn naar kalmte, ruimte en rust in zichzelf. Tijdens deze 4-daagse gaan we de diepte in. Deze retraite is dan ook voor vrouwen die al de nodige ervaring hebben met persoonlijke ontwikkeling. Met een telefonisch gesprek vooraf kijken we samen of deze retraite voor jou de juiste match is.

Retreat met Noors bad

Wie begeleid de retraite?

“Ik ben Ilse en de initiator van deze 4-daagse. Ik heb in het verleden jarenlang retraites georganiseerd in Frankrijk. Met de komst van onze kinderen ben ik daarmee tijdelijk gestopt. Nu zijn de innerlijke kriebels om het op te pakken zo sterk, dat deze nieuwe retraite is ontstaan. Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten om met een mooie groep vrouwen dit bijzondere weekend te gaan ervaren. Ik breng mijn kennis en ervaring in en ik nodig jou uit je eigen wijsheid in te brengen om er samen een prachtig weekend van te maken.”

Bij meer dan 6 deelnemers, gaat Eveline Glansbeek (Bureau Glansbeek) ook mee op retraite om te ondersteunen waar nodig. Naast haar prettige persoonlijkheid, brengt ze ook haar ervaring mee op het gebied van o.a. mindfulness, systemisch werk en (loopbaan)coaching.

Wil je ook een diepe verbinding ervaren met wie je in essentie bent? Meld je dan aan voor deze bijzondere retraite door een e-mail te sturen naar info@ilseheesterbeek.nl.

Retraite Ourthe

Praktische informatie

Data van het retraite weekend: 14-15-16-17 maart 2024

Deelnameprijs:

€1480,- excl. BTW (€1790,80 incl. BTW)

In veel CAO’s is een regeling opgenomen voor een Persoonlijk Ontwikkelingsbudget. Informeer bij je leidinggevende of de HR afdeling naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie.

Indien wenselijk is het mogelijk om voorafgaand aan de retraite persoonlijke ontwikkelingsdoelen te formuleren en deze tijdens een follow-up te evalueren (coaching). Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Retraite slapen onder de sterren

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in een privé suite met eigen badkamer.
 • Ontbijt, lunch en diner.
 • Onbeperkt thee, koffie en water.
 • Dagelijks meditatie.
 • Deelname aan de workshops.

Niet inbegrepen:

 • Vervoer.
 • Eten en drinken buiten de accommodatie.

Korting:

Kom je samen met een vriendin en willen jullie een suite delen? Dan betaal je ieder €1180,- excl. BTW (€1427,80 incl. BTW).

Retraite annuleren?

Bij annuleren kunnen er kosten in rekening gebracht worden:

 • Annulering binnen 7 dagen en uiterlijk 6 weken voor aanvang is kosteloos.
 • Annulering tot 6 weken voor aanvang 50% van de totale som.
 • Annulering 2-6 weken voor aanvang 75% van de totale som.
 • Annulering minder dan 2 weken voor aanvang 100% van de totale som.

De locatie van de retraite

Les Cabanes de Rensiwez

Houffalize in de Belgische Ardennen

Retraite

 

Wil je ook een diepe verbinding ervaren met wie je in essentie bent? Meld je dan aan voor deze bijzondere retraite. Stuur een e-mail naar info@ilseheesterbeek.nl.