Retreat programma

In een maatschappij waar we vooral waardering krijgen voor wat we doen en wat we presteren, is een retraite of retreat een verademing. Want hoe houd je al die ballen in de lucht, zonder jezelf daarbij te verliezen?

In deze retreat zijn de juiste omstandigheden en faciliteiten om terug te keren naar jouw essentie. Om te worden wie je bent. Tijdens deze 4 dagen mag je gaan uitrusten en opladen. Het programma ondersteunt bij het ontdekken waar je energie van krijgt en wat jij nodig hebt om optimaal te functioneren.

Zo ziet het programma eruit:

 

Donderdag

10:00 – 11:00 Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

13:00 Lunch

14:00 Sessie 1: Starten met verbinden met je authentieke zelf en loslaten wat je niet langer dient

18:00 Diner

19:30 Dharma delen

 

Vrijdag 

8:00 Ochtendmeditatie

9:00 Ontbijt

10:00 Mindful wandeling door de vallei der feeën.

13:00 Lunch

14:00 Sessie 2: Afstemmen op je innerlijk kompas

18:00 Diner

19:30 Dharma delen

 

Zaterdag 

8:00 Ochtendmeditatie

9:00 Ontbijt

10:00 Sessie 3: Feeding your demons

13:00 Lunch

18:00 Diner

19:30 Dharma delen

 

Zondag

8:00 Ochtendmeditatie

9:00 Ontbijt

10:00 Sessie 4: Schrijven vanuit je innerlijke wijsheid

13:00 Lunch

14:00 Afsluiting

 

Sessie 1

Starten met verbinden met je authentieke zelf en loslaten wat je niet langer dient

In een druk leven, ben je met veel mensen verbonden. Sommige verbindingen zijn recent ontstaan, andere verbindingen bestaan al langer. Welke rollen heb je allemaal? Wat verwachten anderen van je? En wat verwacht je dat anderen van je verwachten? Deze rollen, deze verbindingen kunnen het soms lastig maken te voelen wie je in essentie bent. In deze sessie gaan we deze rollen doorvoelen. Met behulp van een geleide meditatie mag je op een liefdevolle manier de verbindingen loslaten die je niet langer dienen. Zo kun je opnieuw verbinden vanuit wie je nu bent.

Sessie 2

Afstemmen op je innerlijk kompas

Logisch nadenken kan bijzonder handig en behulpzaam zijn. Grote kans dat analyseren, beredeneren en plannen je al ver hebben gebracht. Je hebt echter nog meer wijsheid in je dan alleen logica. Met je innerlijk kompas zorg je voor bezieling. Door te voelen heb je de beschikking over extra informatie. Het geeft je inzicht in je diepere verlangens en ontmaskert angsten en belemmerende overtuigingen. Met je innerlijke kompas geef je richting aan jouw bezielde leven. In deze sessie ga je werken met je innerlijke kompas. Met knippen, plakken, verf en stiften maak je een moodboard dat ontspringt uit jouw authentieke zelf.

Sessie 3

Feeding your demons 

Ken jij je innerlijke criticus? Die gedachten waarmee je jezelf bekritiseert? In deze sessie ga je haar beter leren kennen en misschien wel vriendschap met haar sluiten. Je gaat het gesprek aan met je innerlijke criticus. Je leert hoe je de impact ervan kunt verkleinen en je gaat ervaren tot welke positieve veranderingen ze je uitnodigt.

Sessie 4

Schrijven vanuit je innerlijke wijsheid

Tijdens deze retreat ga je steeds beter het verschil voelen tussen je authentieke ik enerzijds en gedachten en gevoelens anderzijds. In deze laatste sessie ga je schrijven vanuit je authentieke zelf. Je gaat je innerlijke wijsheid inzetten om een ander licht te werpen op je persoonlijke vraagstukken.

Retreat repeat: Ochtendmeditatie

Nadat je bent ontwaakt in je suite en voordat je aanschuift bij het ontbijt kun je in alle rust de dag beginnen tijdens de ochtendmeditatie. Tijdens deze meditatiesessies neem je de tijd om je essentie te onderscheiden van gedachten en gevoelens. De ochtendmeditatie bestaat uit eenvoudige yoga- en meditatie-oefeningen. Je hoeft geen yogi te zijn om deel te kunnen nemen, zitten, liggen, alles mag.

Retreat repeat: Dharma delen

Het woord Dharma kent vele betekenissen. Voor dit onderdeel mag je het opvatten als “vanuit je authentieke zelf je leven te leven”. In dit onderdeel komen we bij elkaar en is er ruimte om te delen wat je tegenkomt in dit proces. De basis is stilte, gelijkwaardigheid en veiligheid. Er wordt naar elkaar geluisterd, maar niet geantwoord. Er wordt geen oplossing aangedragen, maar je wordt gehoord, gesteund en erkent.

Relax

Buiten het programma om is er de mogelijkheid de natuur in te gaan, een (Noors) bad te nemen, te lezen, schrijven, mijmeren, te verbinden of afstand te nemen. Zo kun je van deze retreat jouw retreat maken.

De praktische informatie informatie vind je hier. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@ilseheesterbeek.nl.

Retreat programma