Pijn verminderen met meditatie

Er zijn weinig dingen zo vervelend zijn als pijn. Je vindt het misschien irritant en wilt het zo snel mogelijk weg hebben. Soms kan het helpen er juist met je aandacht naar toe te gaan. Vaak verlicht dit de pijn of de pijn verdwijnt zelfs helemaal. Zo kun je met meditatie pijn verminderen en kan het een prima alternatief voor (of aanvulling op) pijnstillers zijn. 

Natuurlijke pijnstiller

Meditatie kan prima werken als natuurlijke pijnstiller. Het kan de pijnbeleving aanzienlijk verminderen. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit blijkt dat meditatie effectiever kan zijn dan morfine! De moeite waard om eens uit te proberen toch?

Meditatie kan bij diverse soorten pijn helpen, o.a.:

  • Buikpijn,
  • Rugpijn,
  • Hoofdpijn,
  • Chronische pijn,
  • Menstruatiepijn,
  • Pijn na een operatie,
  • Pijn bij bevalling (hypnobirthing)

Note: Pijn kan een waarschuwing zijn dat er iets in je lichaam deskundige aandacht nodig heeft en het is dan ook raadzaam om bij ernstige pijn een arts te raadplegen.

Pijn verminderen met meditatie

Ontdek wat het effect van meditatie is op jouw pijn met onderstaande oefening. Op mijn Youtube kanaal deelde ik deze meditatie om de pijnbeleving te verminderen. Zorg dat je 20 minuten niet gestoord wordt en laat je meevoeren:

Heb je vage klachten zonder duidelijke oorzaak? Probeer eens een energetische massage. Heerlijk ontspannend!

Pijn verminderen